Digitale rouwkaart

Een rouwkaart kan zoveel meer zijn dan enkel een overlijdensbericht.

Het is een onderdeel van een persoonlijk afscheid. 

In de huidige tijd zien we steeds vaker dat er behoefte is aan een meer persoonlijk afscheid. Een afscheid dat recht doet aan het leven dat geweest is. Alles wat we nog hebben zijn de herinneringen van onze dierbaren. Vaak zit onze telefoon er vol mee. Mooie momenten in de vorm van foto’s en korte stukjes film.  De digitale rouwkaart kan een onderdeel zijn van het persoonlijk afscheid nemen.

 

of

Wat is een digitale rouwkaart?

Een digitale rouwkaart is een korte video van ongeveer 1 a 1,5 minuut. Het bevat naast foto’s en/of korte stukjes film en muziek die bij de overledene passen, ook informatie over de uitvaartdienst en eventuele andere informatie. Op een eenvoudige manier kunnen mensen snel op de hoogte worden gebracht per mail, via Whatsapp en social media.  

Klik op de video's voor voorbeelden van een gepersonaliseerde digitale rouwkaart.

Persoonlijk en op maat gemaakte video

Bewegend beeld zegt nog zoveel meer dan enkel een rouwkaart. De muziek, geluiden, bewegingen: al deze elementen bij elkaar zorgen ervoor dat de digitale rouwkaart een dierbaar aandenken wordt van degene waar afscheid van genomen wordt.

 

De digitale rouwkaart kan ook juist een verlenging zijn van de papieren rouwkaart en de stijl van de rouwkaart kan met maatwerk worden doorgetrokken in de video.

De ‘videokaart’ is eenvoudig in 5 stappen te bestellen via het bestelformulier, nadat er een gratis account is aangemaakt. Binnen 24 uur is de conceptversie van de digitale rouwkaart in eigen online omgeving te downloaden en te bekijken. 

 

Het is mogelijk om de digitale rouwkaart in verschillende versies voor verschillende doeleinden te gebruiken: 

– een versie voor genodigden 

– een versie ter kennisgeving (bijvoorbeeld voor gebruik op social media)


Dit kan aangegeven worden in het bestelformulier. 

In 5 stappen te bestellen

en ontvang de video binnen 24 uur
  • Upload de rouwtekst (of tastbare rouwkaart in pdf)
  • Kies een thema
  • Geef muziekkeuze door
  • Upload foto's en korte filmpjes (maximaal 5 foto's en 1 filmpje)
  • Geef eventueel bijzondere wensen door

Papierloos, inkt- en brandstofvrij te versturen via de digitale weg.

Vaak hebben we wel de telefoonnummers en/of e-mailadressen van mensen, maar niet de postadressen. De digitale weg is dan een snelle uitkomst en een conceptversie van de digitale rouwkaart is binnen 24 uur in uw account terug te vinden.

De digitale rouwkaart wordt heel persoonlijk en ‘eigen’ door de zelfgekozen muziek, eigen tekst en de waardevolle beelden van uw dierbare.

Doordat de video op de telefoon staat heeft u altijd een dierbare herinnering dichtbij. 

Bespaar op papier- en portokosten. 

De digitale rouwkaart is in meerdere versies verkrijgbaar voor verschillende gelegenheden en kan een verlenging zijn op de papieren rouwkaart.

Herinneringen
zijn voor altijd

Door deze nieuwste vorm van rouwkaarten in videoformaat biedt deze mogelijkheid meer keuze en vrijheid voor nabestaanden om hun eigen persoonlijke en betekenisvolle manier van rouwverwerking te vinden. En  de herinneringen zijn voor altijd. 

Heeft u nog vragen?

Neem dan gerust contact op via onderstaande button en wij beantwoorden ze met alle liefde.