muziek_herinneringsfilm

De kracht van muziek

Ik ben dol op muziek. Bij ons thuis hebben we bijna altijd wel muziek op staan, gewoon op de achtergrond of juist iets harder om lekker mee te zingen of te dansen. Mijn kinderen groeien op met muziek. Uiteraard heb ik bij een aantal liedjes mooie herinneringen. Bij de één sta ik weer te dansen in een foute kroeg ‘t Badhuis in Wijk aan Zee. Bij een ander lied vullen mijn ogen zich met tranen van ontroering of verdriet. Muziek raakt mij dan in het diepste van mijn ziel.

Muziek roept speciale herinneringen op.

Door mijn werk als video editor hoor ik bij opdrachten zoals bij een herinneringsfilm of een baby’s eerste jaar video de gekozen nummers heel intens, en dit is zo bijzonder. Want iedere keer wanneer ik een liedje hoor van ‘mijn opdrachtgevers’ dan ben ik meteen bij de desbetreffende persoon of gezin. Het liedje heeft een karakter gekregen in mijn hoofd, een gezicht, een personage. Het liedje leeft. En dit vind ik zo mooi, want dat doet muziek dus met je. Muziek heeft zoveel kracht. Het geeft steun bij verdriet, gaat dieper als woorden tekortschieten. Muziek roept speciale herinneringen op. 

Ook jij hebt waarschijnlijk een liedje waar je bloed sneller van gaat stromen en die een grote grijns op je gezicht kan toveren of juist troost biedt omdat je er speciale herinneringen hieraan hebt. Dat liedje neemt je mee terug naar een moment in jouw leven, of naar een bepaalde plek of het liedje brengt je zelfs terug bij een persoon waarmee je toen was. Dat geeft een gevoel van melancholie, soms maakt je dat verdrietig, maar meestal geeft dit een warm, veilig en blij gevoel.

Welk liedje, welke muziek roept speciale herinneringen bij jou op? Welk lied brengt jou vreugde in donkere dagen?  Probeer het eens, zet muziek in als de zon voor jou een keer niet schijnt. Zet een liedje aan, wat jou vrolijk maakt en kijk eens wat er dan gebeurt. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De kracht van muziek

De kracht van muziek Ik ben dol op muziek. Bij ons thuis hebben we bijna altijd wel muziek op staan, gewoon op de achtergrond of juist

Lees verder »

De verhalen van mijn oma

De verhalen van mijn oma Ik was net aan de telefoon met mijn oma. Ieder jaar tijdens dodenherdenking komen de verhalen en herinneringen naar boven

Lees verder »
ik_heb_je_lief_persoonlijk_videoboodschap_woorden_beelden
Video's editten
PammyGM

Herinneringen blijven

Dat het belangrijk is om herinneringen vast te leggen heb ik uit eigen hand ondervonden. Ik verloor op 12-jarige leeftijd mijn vader en eigenlijk heb

Lees verder »