Toeval bestaat niet… of toch wel?

Als kind vond ik lieveheersbeestjes geweldig. Is jou ook geleerd dat je zijn leeftijd kon zien aan de hand van het aantal stippen? Volslagen onzin natuurlijk, maar als kind was ik dolblij wanneer ik er eentje vond met 7 stippen. Want dan was hij ‘al zo oud’. 

 

Volgens een expert in praktische spiritualiteit staat het lieveheersbeestje voor goed geluk 🍀 en het brengt de boodschap dat je op het juiste pad staat. Het staat voor de cyclus van het leven – (weder)geboorte, leven, dood –en het laat je weten dat je in de komende tijd tot diepe inzichten zult komen. 

Het ‘toeval’ wil dat ik afgelopen weekend een paar lieveheersbeestjes had gespot (eigenlijk m’n dochter Evfy). De eerste vond ze tussen de happy stones die de kids hadden gemaakt voor op hun opa’s graf, de tweede vond zij tijdens onze boswandeling en de derde kwam ze tegen op het graf van mijn vader. Ik vond dat best bijzonder eigenlijk. Ik neem het mee als een mooi teken!

digitale_rouwkaart

En nog zoiets toevalligs. De afgelopen dagen heb ik drie opdrachten mogen ontvangen met dezelfde datum van mijn vaders sterfdag (overleden in de nacht van 9 op 10 juni). Een digitaal geboortekaartje en twee digitale rouwkaarten, alle drie geboren of gestorven op dezelfde dag dat mijn vader stierf. En dan ook nog een prachtige uitlichting van Uitvaartplatform.nl over de digitale rouwkaart. Zij kozen van alle dagen juist deze ene dag om mijn digitale rouwkaart uit te lichten. 

Van die momenten dat je je eigenlijk afvraagt of het nu wel of geen toeval is. Psychologen omschrijven dit magische fenomeen als synchroniciteit. 

Synchroniciteit zijn 'betekenisvolle toevalligheden'. Dat je op het juiste moment op de juiste plek bent.

Zullen dit dan seintjes zijn van het leven. Dat dit is waar ik moet zijn. Dit is wat ik moet doen. Dat ik op het juiste pad zit? Want ook al willen we veel momenten graag afdoen als toeval, het is toch ook gewoon heerlijk om te geloven dat dingen meant to be zijn? 

De kracht van muziek

De kracht van muziek Ik ben dol op muziek. Bij ons thuis hebben we bijna altijd wel muziek op staan, gewoon op de achtergrond of juist

Lees verder »

De verhalen van mijn oma

De verhalen van mijn oma Ik was net aan de telefoon met mijn oma. Ieder jaar tijdens dodenherdenking komen de verhalen en herinneringen naar boven

Lees verder »
ik_heb_je_lief_persoonlijk_videoboodschap_woorden_beelden
Video's editten
PammyGM

Herinneringen blijven

Dat het belangrijk is om herinneringen vast te leggen heb ik uit eigen hand ondervonden. Ik verloor op 12-jarige leeftijd mijn vader en eigenlijk heb

Lees verder »